Computers gaan steeds langer mee

by Damiaan Peeters 12. October 2006 15:46

Computers worden steeds betrouwbaarder.
In 2003 ging 7% van alle computers stuk in hun eerste levensjaar, vorig jaar was dat 5%. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau Gartner. Logischerwijze gaan computers sneller stuk naarmate ze ouder worden. Na vier jaar is de kans op sneuvelen toegeomen tot 12%, wat een verbetering is ten opzichte van 2003 toen die kans 15% was. Laptops zijn nog iets labierler dan pc's. Vorig jaar moest 15% van alle laptops terug naar de fabrikant in het eerste jaar. Vooral het moederbord is bij laptops erg kwetsbaar, maar ook harde schijven strooien vaak roet in het eten. Samen zijn ze verantwoordelijk voor maar liefst de helft van de kapotte laptops. Gartner zegt dat de dalingen te danken zijn aan de verbeterde computerdesign, maar ook aan de kwaliteitszorg tijdens de fabricage.

Tags:

General

Who.I.am

Certified Umbraco Master, Part of Umbraco Certified partner comm-it, .Net and Azure developer, seo lover. Magician in my spare time.

Month List