Einde van Windows 98

by Damiaan Peeters 13. July 2006 15:44

 

Na 8 jaar geven ze er de brui aan. Windows 98 wordt niet langer ondersteund, ook niet tegen betaling.  Hoewel Microsoft al jaren alle gebruikers aanmoedigt om over te stappen op een nieuwere versie van het besturingssysteem, werken volgens verschillende analisten nog tot zo'n 70 miljoen computers op Windows 95, 98 of ME. 

 

Sinds dinsdag 11 juli wordt Windows 98 niet meer ondersteund door Microsoft.  Windows 95 en ME hadden eerder al afgedaan en na extra verlengingen komt nu ook Windows 98 aan de beurt.

 

De implicaties voor bedrijven is relatief klein.  Zolang een pc blijft werken op Windows 98 is er geen probleem.  Zorg wel voor voldoende beveiliging, want 'security patches' bijvoorbeeld zullen niet meer worden uitgebracht.  Nu Microsoft er de brui aan geeft, zullen vele hardware fabrikanten ook volgen en zal nieuwe hardware vaak niet meer werken op Windows 98. 

 

Heeft u nog een programma dat enkel op Windows 98 werk? Dan is een virtuele pc hiervoor een oplossing.

blog comments powered by Disqus

Who.I.am

Certified Umbraco Master, Part of Umbraco Certified partner comm-it, .Net and Azure developer, seo lover. Magician in my spare time.

Month List